Dünya Miras Gönüllüleri Projemiz başlıyor!

Yerli ve yabancı 8 farklı ülkeden 14 gönüllünün katılacağı ‘ Tarihi İzmir’in Geleceği için Sürdürülülebilir Miras’ projemiz pazartesi başlıyor.

Bilindiği üzere, UNESCO Dünya Mirası Merkezi’ndeki Dünya Mirası Eğitim Programı çerçevesinde, Dünya Mirası Gönüllüleri (WHV) Girişimi 2008 yılında, Dünya Mirası koruma ve tanıtımında gençleri ve gençlik örgütlerini harekete geçirmek ve dâhil etmek için Uluslararası Gönüllü Hizmet Koordinasyon Komitesi (CCIVS) ile iş birliği içinde başlamıştır. UNESCO Dünya Mirası Merkezi WHV kampanyası kapsamında; gençlik ve toplum gönüllülerinin miras alanları üzerinde farkındalığı artırmak amacıyla “Dünya Mirası Gönüllüleri” projeleri yürütülüyor.

4-15 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan proje İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı, “İzmir Tarihi Liman Kentinin Geleceği için Sürdürülebilir Miras” projesiyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl kabul aldı. Böylelikle, iki sene üst üste Dünya Mirası Gönüllüleri projesini gerçekleştiren tek yer olarak İzmir’in uluslararası düzeyde tanınırlığına önemli katkı sunacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir