UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı’ndan Ankara Çıkarması

UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz ve Alan Başkanlığı Uzmanı Arın Hünler ile TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler UNESCO kapsamında yürütülen çalışmalar ve TARKEM projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulunmak üzere Ankara’ya gitti.


Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan YAVUZ olmak üzere Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmail KARAMAN, Tespit ve Planlama Dairesi Başkanı Sayın E. Gökhan BOZKURTLAR ve Uzman Arkeolog Sayın Yıldırım İNAN ile bir dizi temasta bulunuldu. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Sayın Hakan Melih AYGÜN ile de bilgi alışverişinde bulunuldu.


Verimli geçen toplantılarda İzmir Tarihi Liman Kenti adaylık dosyası ve yönetim planı hazırlıkları kapsamında 2021 ve 2022 yıllarında yapılanlara ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Haziran ayında Alan Yönetim Planı’nın onaylanacağına, Ağustos ayında ise Adaylık Dosyası’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edilerek 2024 yılında Dünya Mirası olma yolunda çalışmalara tüm hızıyla devam edildiğine dair bilgi aktarımı gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir