İstanbul Tarihi Alanları Saha Ziyareti

İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Unesco İletişim ve Koordinasyon Ofisi olarak 22-23 Eylül tarihlerinde İstanbul’un Tarihi Alanları’nı ziyaret ettik.

Alan başkanlığımızın tam zamanlı uzmanlarının ve diğer kurumlardan görevlendirilen başkanlık çalışanlarının katıldığı gezide, İstanbul Tarihi Alanlarında yapılan çalışmaları, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini, ziyaretçi yönetimi konusundaki yenilikleri yerinde inceleme fırsatı bulduk. Bu doğrultuda İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanlığı kurullarında yer alan akademisyenlerin ve uzmanların desteğiyle yapılan alan ziyaretinde ilk gün Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı ziyaret edilirken, ikinci gün İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanlığı ofisinde Alan Başkanı Sayın Mustafa Tural’ın sunumuyla alandaki çalışmalar hakkında detaylı şekilde bilgilendirildik. Ardından yine uzmanlar eşliğinde Süleymaniye Camii, Zeyrek Camii ve Yedikule Hisarında yapılan çalışmaları yerinde gözlemleme şansı yakaladık. Böylece İstanbul’da kurumlar arası ilişkiler, yapılan derinlikli çalışmalar ve kültürel miras konusunda yapılan bilinçlendirme çalışmaları hakkında bilgilendirilmiş olduk.

Başta İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanı Mustafa Tural olmak üzere tüm alan başkanlığı uzmanlarına, rehberlikleriyle bizi aydınlatan Sayın Fatih Sarımeşe’ye, İhsan Sarı’ya ve Hayri Fehmi Yılmaz’a misafirperverlikleri ve içten paylaşımları için çok teşekkür eder, en yakın zamanda İzmir’e bekleriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir