Kültürel Miras Alanlarında Peyzaj Tabanlı Şehircilik Stratejileri Paneli düzenlendi.

8. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Kongresi öncesinde, 16 Aralık 2022 Cuma günü TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı işbirliğiyle “Kültürel Miras Alanlarında Peyzaj Tabanlı Şehircilik Stratejileri” paneli
EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi (Portekiz Sinagogu)’nda yapıldı. Üç oturumda oluşan panelde; kültürel miras alanlarının korunması kapsamında; iklime dirençli kent, yeşil altyapı, afet ve risk kavramlarını odağına alan bir yaklaşımla, miras alanları ve yakın çevresindeki peyzaj değerlerine yönelik bütüncül bir bakış açısı ortaya konulmuştur.

Koruma mimarisi, koruma planlaması, peyzaj mimarlığı gibi farklı uzmanlık alanlarının katılımıyla kültürel miras ve korumanın Peyzaj Tabanlı bir Şehircilik yaklaşımıyla ilgili tartışmalar gerçekleştirilmiştir.

Panelin yapılmasında başta TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı olmak üzere bu konuyu geniş bir çerçeveden ele alınmasında katkı koyan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

UNESCO Dünya Mirası Yolunda İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Çevresindeki Somut ve Somut olmayan Kültürel Mirası için alanda gezi gerçekleştirilmiştir.

🍀Daha yeşil, daha sürdürülebilir, daha dirençli bir peyzajın ve mirasın korunduğu bir yaklaşımla çalışmaya devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir