Kadifekale Gezisine Katılım

Kadifekale ve çevresinin bütüncül planlamasına ilişkin ikinci toplantımızı arazi gezisi ardından değerlendirme toplantısı ile tamamlandı.

8500 yıllık hikayemizin son 2500 yıllına tanıklık etmiş ve kentin en önemli kültürel ve tarihi noktalarından biri olan Kadifekale ve çevresinin bütüncül olarak ele alınarak planlanması gerekmektedir. Alan yönetim planında da vurgulandığı üzere, çok katmanlı yapıya sahip bu alanın disiplinler arası bir yaklaşımla planlanmalıdır. Bu kapsamda; Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Smyrna Antik Kenti Başkanlığı ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi iş birliğinde alan gezisi gerçekleştirilmiştir.

Smyrna Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Sarp Alatepeli eşliğinde Kadifekale’yi gezen akademisyenler ve belediye uzmanlarından oluşan ekip, sonrasında Smyrna Antik Kenti Kazı Evi’nde bir değerlendirme toplantısı yapmıştır. Toplantı sonucunda, Kadifekale ve çevresinin bütüncül planlaması sürecinde, mimarlık ve planlama stüdyolarına ve derslerine konu olması hedeflenmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir